Usluga

3D Modelovanje nameštaja

Dizajniramo 3D modele nameštaja koji nude detaljan uvid u to kako vaš nameštaj izgleda

Usluga: 3D Modelovanje Nameštaja

Ovaj servis podrazumeva izradu visoko detaljnih 3D modela nameštaja svih vrsta. Kreiramo 3D modele koji svojim oblikom, materijalima i suptilnošću detalja u potpunosti odgovaraju onima iz realnosti.

Zašto izabrati uslugu 3D modelovanja nameštaja?


Ukoliko radite na razvoju nove kolekcije i želite da testirate reakciju publike, kroz ovaj servis ispitujete više različitih rešenja, bez izrade prototipova. Na taj način štedite vreme i novac. Dobijate odgovor od svojih budućih kupaca i ulažete u modele koji osvajaju najviše pažnje.

3D modeli vaše nove kolekcije se implementiraju u okruženje i scenario koji zamislite. Ne treba da organizujete studijsko fotografisanje ili tragate za odgovarajućim enterijerom. Naše veštine i upotreba 3D softvera rade za Vas. Prikazaćemo modele u okruženju, kroz uglove, i svetlosne setove koji najbolje ističu njihovu vrednost i dizajn.

Kome je ova usluga namenjena?


Usluga 3D modelovanja nameštaja namenjena je svim dizajnerima, studijima i velikim kompanijama, koje se bave dizajnom i izradom nameštaja.

setla-render-web-67

Koji nameštaj 3D modelujemo?

Sve što je deo enterijera nekog objekta može biti predmet 3D modelovanja. Nameštaj, oprema i detalji enterijera:

• Sofe, garniture, fotelje i kauči
• Trpezarijske stolice i stolovi
• Nameštaj i oprema za dečije sobe
• Nameštaj za radne sobe i kancelarije
• Sanitarije i oprema za kupatila
• Nameštaj za bašte i otvorene prostore
• Oprema za spa centre
• Rasveta svih tipova – dekorativna, ugradna, industrijska, spoljna i unutrašnja...

Kako to radimo?

Faza 1 – 3D modelovanje i materijalizacija
Na osnovu preciznih nacrta, fotografija i referenci koje dobijamo od dizajnera ili arhitekte, izrađujemo 3D model, sa velikim fokusom na detalj. Nakon toga vršimo teksturisanje uzorcima realnih materijala. Kako bismo dobili što verniji model, nanosimo slojeve i ističemo sitne nepravilnosti ili specifične karakteristike.

Faza 2 -  Kreiranje okruženja

U dogovoru sa klijentom stvaramo okruženje u kome će 3D model biti predstavljen na željeni način. To može biti simulacija studija, u kom neće biti ograničenja u postavci studijske rasvete. Broj, pozicija i tipovi svetala pomeraju granice. Stvaramo sliku modela koji je privlačniji nego ikada. 

Ukoliko ideja tako nalaže, nameštaj se stavlja u enterijer ili eksterijer po izboru klijenta. Postoji mogućnost  da  bude  kompjuterski generisan ili snimljen realnom kamerom. U sceni učestvuju i glumci (akteri) i tako potpuno pojačavaju  uverljivost. 

Ograničenja u izboru okruženja ne postoje. 

Faza 3 – 3D animiranje nameštaja

Korak dalje u predstavljanju 3D modela i načinu njegovog korišćenja jeste 3D animiranje. Kroz animaciju pokazujemo različite načine korišćenja modela poput rasvete ili modularnog nameštaja. Rezultat koji nastaje na ovaj način odgovara materijalu koji je snimljen filmskom kamerom i idealan je za korišćenje u marketinškim kampanjama. Ovo je put koji u budućem korisniku stvara iskustvo upotrebe nameštaja i značajno pojačava njegovo interesovanje i odluku o kupovini.

setla-rs-render-web-71

Primena 3D modelovanja nameštaja

3D prikazi prethodno modelovanog nameštaja i opreme predstavljaju materijal za kataloge, štampana izdanja magazina, portale o enterijeru, socijalne mreže... 

3D modeli nameštaja se koriste kao integralni deo procesa 3D vizuelizacije enterijera. Veran i detaljan prikaz modela, koji je projektom planiran, biva smešten u 3D model enterijera, stvarajući repliku prostora koji tek treba da nastane.

Zainteresovani za rad sa nama?

footer-logo

SETLA Studio

Despota Stefana 2A
18000 Niš, Srbija

Despota Stefana 2A
18000 Niš, Serbia

Despota Stefana 2A
18000 Niš, Srbija

+381 63 11 88 123

+381 63 11 88 123