Usluga

VR 360 Virtuelna Realnost

Imersivna VR iskustva su nova paradigma u vizuelizaciji arhitekture. 

Usluga: VR 360 Virtuelna Realnost

Usluga VR 360 Virtuelna Realnost dolazi kao rezultat ubrzanih promena u svetu i konstantnog napredovanja tehnologije. Sve više uređaja i usluga koje poznajemo napreduje i postaje „pametno“. Dobijaju nove karakteristike i nove oblike korišćenja. Razvoj virtuelne realnosti, kao nove paradigme, ima svoju primenu i u oblasti dizajna spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora. Njihovim spajanjem nastaje potpuno nov doživljaj nekog enterijera ili eksterijera, koji omogućava klijentu da šeta kroz prostor, krećući se iz prostorije u prostoriju. Na ovaj način, nastaje sasvim novo, imersivno iskustvo.

Zašto odabrati ovu uslugu?

Ukoliko odlučite da svoj projekat ili nekretninu koju prodajete predstavite kroz VR pokazujete da pratite trendove i idete u korak sa vremenom, što svedoči o vašoj posvećenosti i profesionalizmu. 3D vizuelizacija i animacija na odličan način predstavljaju i približavaju svaki objekat budućem korisniku, uklanjajući svaku potencijalnu nejasnoću. Kroz VR se, uz pomenute benefite, stvara i odnos interakcije korisnika i prostora. Istraživanja pokazuju da je emocionalni odgovor na prostor jači i do 20%, kada budući korisnik, putem specijalnih uređaja („oculusa“) stupi u prostor virtuelne realnosti. 

Kome je namenjena ova usluga?

Uslugu VR 360 Virtuelne Realnosti koriste:

• Arhitekte i dizajneri enterijera, kako bi svoje projekte predstavili na nov, inovativan, mnogo uverljiviji način. 
• Kompanije i pojedinci koji se bave ulaganjem i izgradnjom objekata svih vrsta, kako bi lakše osvojili pažnju i interesovanje svojih klijenata i izdvojili se na tržištu
• Kompanije koje se bave prodajom nekretnina i imaju misiju da se pozicioniraju kao drugačije i pouzdane

Kako to radimo?

Kao i u izradi 3D Vizuelizacije enterijera i eksterijera, primenjujemo sva svoja znanja i veštine u korišćenju kompjuterskih softvera i moderne tehnologije, pretvarajući skice i nacrte u 3D prostore i slike. 3D modelujemo i aplikujemo teksture, fokusirani na detalje, najbolje postavke svetala i sve ono što najvernije replicira realnost. Zatim izrađujemo 360 rendere. Putem pojedinačnog 360 rendera ili njihovim spajanjem stvaramo utisak interaktivnog prostora, kroz koji se krećete.  Interaktivnost omogućava da se prostor ispituje u svim pravcima i doživi na mnogo bolji način, u svojim realnim dimenzijama, sa svim prednostima i ograničenjima. Sve ono što budući klijent može da propusti gledajući 3D rendere ili animaciju, kroz imersivno iskustvo virtuelne realnosti, doživljava u potpunosti.


Na koji način se ova usluga može iskusiti?

Ukoliko odlučite da svojim klijentima enterijer ili eksterijer predstavite kroz uslugu virtuelne realnosti to činite putem prezentacije na bilo kom od uređaja- na računaru, tabletu ili mobilnom telefonu, gde se kretanje kroz prostor odvija putem povlačenja kursora. Potpuno imersivno iskustvo nastaje korišćenjem naočara za virtuelnu realnost ili specijalnih uređaja („oculusa“ ili „headseta“), čijom se upotrebom stiče utisak realnog boravka u prostoru.

Šta klijent dobija?

Koristeći virtuelnu realnost klijent dobija potpuni utisak o prostoru, posmatrajući ga neprekinuto, iz jednog kadra. Imersivno iskustvo omogućava sagledavanje odnosa dimenzija i međusobnog rasporeda različitih prostorija u objektima bilo koje vrste. Koliko god prostorno bili udaljeni od nekog mesta ili objekta primenom ove tehnologije doslovno odlazite tamo, bez utroška vremena i novca za transport. Kreiranje ovakve vrste iskustva ostavlja jak emocionalni efekat, što je presudna stvar koja posmatrača konvertuje u kupca. 

Zainteresovani ste za rad sa nama?

footer-logo

SETLA Studio

Despota Stefana 2A
18000 Niš, Srbija

Despota Stefana 2A
18000 Niš, Serbia

Despota Stefana 2A
18000 Niš, Srbija

+381 63 11 88 123

+381 63 11 88 123