Usluge

Izrada 3D Rendera

Dizajniramo 3D modele koji nude detaljan uvid u to kako vaš projekat izgleda. 

3D prikazivanje je proces kreiranja kompjuterski generisanih slika iz arhitektonskih planova. Naši visokokvalitetni 3D prikazi  slika omogućavaju prikazivanje visokokvalitetnih fotorealističnih rezultata potencijalnim klijentima pre početka projekta.

3D render prikaz zgrada

Profesionalna izrarda 3D rendering fotografija zgrada. Do sada smo uradilili preko 1000 fotografija za klijente iz Evrope, Amerike i Australije.

3d rendering srbija

3D render apartmana

Da li Vam je potrebna profesionalna fotografija 3D apartmana ili hotela?

3d render apartmana i hotela

3D render stana

Prikaz 3D fotografije stana. Ukoliko želite profesionalnu 3D fotografiju stana obratite nam se!

3D render stana


 

Da li Vam je termin 3D render poznat?

U poslednjoj deceniji, gotovo da nema filma ili marketinške kampanje koja ne koristi sve benefite ove tehnologije. 3D renderi brišu granice. Uz njih svaka zamisao postaje moguća. Kreiranje fiktivnih likova i scena; prikazivanje novih proizvoda, u puno različitih varijanti; stvaranje još uvek neizgrađenih objekata i kompleksa koje je nemoguće razlikovati od realnosti.

 

Šta je to 3D render?
 

3D render je finalni proizvod, 3D slika nekog objekta, karaktera ili proizvoda, smeštenog u visoko detaljnu scenu.

Nastaje kao rezultat kompleksne tehnologije kompjuterskog generisanja.  Kroz složene kompjuterske softvere i širok set informacija, 3D umetnik, kroz više faza, kreira željenu scenu.

Ovaj proces nije matematički jasna matrica, niti obrazac koji treba popuniti od početka do kraja, prateći korake. Potrebno je puno znanja, ali i kreativnosti i konstantnog dubljeg istraživanja i eksperimentisanja, kako bi finalni render bio što vernija replika realnosti. 3D umetnici konstantno uče i usavršavaju se, pomerajući sopstvene granice.

 

Kako izgleda proces izrade 3D rendera?
 

Kako bi nastao finalni proizvod, potrebno je proći kroz više faza.

Pripremna faza

Ova faza je od suštinske važnosti, jer se kroz nju postavlja cilj, jasno se definiše šta je rezultat koji je potrebno postići. Bitna je što jasnija i kvalitetnija komunikacija između 3D umetnika i klijenta, kako bi 3D render bio izrađen u što boljem roku, uz minimalni broj revizija i na tačno onakav način kako je klijent zamislio.

Da bi ovo bilo postignuto potreban je detaljan razgovor, ali i vizuelne reference koje klijent obezbeđuje 3D umetniku. To mogu biti skice, tehnički crteži, mood boardovi, fotografije, crteži, uzorci materijala itd. Šta god da klijent smatra da će na najbolji način iskomunicirati njegovu ideju.


Faza 3D modelovanja

Nakon jasno definisanog cilja kome se teži, 3D umetnik započinje proces 3D modelovanja. Ovo je početna, gruba faza, kroz koju se dolazi do 3D rendera. Kroz osnovne geometrijske oblike, raznim modifikatorima, kroz precizan I kompleksan proces nastaju 3D modeli, koji su smešteni u 3D prostor, definisan njihovim međusobim odnosom.


Faza teksturisanja 

Nakon što je scena kreirana I popunjena 3D modelima, počinje se sa aplikovanjem materijala na svaki od njih. Izrada što vernijih materijala, sa što preciznijim definisanjem njihovih fizičkih karakteristika, u velikoj meri doprinosi krajnjem kvalitetu 3D rendera.

Faza podešavanja osvetljenja I kamera

Nakon što se svi 3D modeli teksturišu, 3D umetnik kreira setove osvetljenja I pozicije kamere, kojima postiže najbolji efekat I u prvi plan ističe planirane karakteristike ili atmosferu. Kroz igre efektima, svetlom I pozicijama kamere nastaje  sva magija 3D rendera. Ovo je polje za igru, kreativnost I slobodu 3D umetnika

 

Finalna faza – 3D render

Nakon što je postavka scene završena, uz definisanje svih materijala, svetala I efekata, kompjuterski softver započinje generisanje 3D slike tj. 3D rendera.


Isporuka finalnog proizvoda klijentu

Nakon što je 3D render gotov, daje se na uvid klijentima. Ukoliko postoje neke sugestije, vrši se revizija, kako bi klijent u potpunosti bio zadovoljan. Projekat je završen onda kada je svaki detalj savršen.

Ukoliko želite da se u potpunosti upoznate sa tokom našeg zajedničkog rada preuzmite naš PDF vodič.

 

Tipovi 3D render usluga

3D rendere u svom poslovanju možete primeniti na puno različitih načina.

Ovo su najčešći:

·         Vizuelizacija Eksterijera

·         Vizuelizacija Enterijera

·         Vizuelizacija Proizvoda

·         3D Animacija

·         VR 360 Virtuelna Realnost

Iz koje god industrije da dolazite, ulaganje u 3D render predstavlja odličan korak za podizanje vašeg poslovanja na viši nivo. Sasvim je sigurno da ćete biti bolje pozicionirani u odnosu na konkurenciju, jer svojim klijentima šaljete poruku da idete u korak sa vremenom I ozbiljno se bavite sopstvenim poslovanjem.

Inovativnost, konstatno istraživanje I napredak omogućavaju da tehnologija izrade 3D rendera sve vaše želje I zamisli pretvori u realnost, predstavljajući vašu zamisao I ideju na najbolji način budućem klijentu.

Imate pitanja?

footer-logo

SETLA Studio

Despota Stefana 2A
18000 Niš, Srbija

Despota Stefana 2A
18000 Niš, Serbia

Despota Stefana 2A
18000 Niš, Srbija

+381 69 15 50 225

+381 69 15 50 225